Medische pigmentatie

Het verschil tussen een medische pigmentatie en permanente make-up is dat de pigmenten een camouflerende functie hebben, het wordt met een andere techniek ingezet.

Gediplomeerd en gecertificeerdDe mogelijkheden en de te verwachten resultaten worden uitgebreid besproken en er wordt samen met de klant een behandelplan opgesteld. Medische pigmentaties worden altijd in meerdere behandelingen verricht. Er wordt per keer een deel van de kleuren ingebracht om zo, langzaam, tot een mooi en zo natuurlijk mogelijk resultaat te komen.

Veel mannen en vrouwen hebben littekens door een ongeluk, een operatie of bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking zoals een hazenlip. Een cosmetische camouflage (een waterafstotende make-up) is een tijdelijke oplossing, medische pigmentatie geeft echter een oplossing voor een lange termijn, soms zelfs voor altijd.

Litteken camouflage

Na een operatie, waar dan ook op het lichaam, heelt de ene huid mooier dan de andere.
In het geval van een gedepigmenteerde huid, een huid waar het pigment uit is verdwenen, is het toepassen van een medische pigmentatie een fantastische uitkomst! Het originele litteken blijft uiteraard aanwezig, maar door de juiste pigmentatie valt dit litteken veel minder op.
Denk aan littekens van bijvoorbeeld:

  • een val in de kinderjaren: vaak op de plaats van de wenkbrauw
  • acne littekens
  • na een face-lift (achter de oren)
  • na een borstverkleining (rondom tepel)
  • na een hechting
  • een diepere schaafwond, waarbij het pigment verstoord is
  • brandwonden

Alopecia Areata

Bij Alopecia Areata, een auto-immuunziekte, maakt het lichaam antistoffen tegen de eigen haren: men wordt (plaatselijk) kaal. Medische pigmentatie biedt hier uitkomst: er kunnen weer wenkbrauwen gemaakt worden, met een zeer natuurlijk uitziende haartjestechniek! De wimperhaartjes kunnen gesuggereerd worden door een eyeliner, en nog mooier, een smudgy-eyeliner te plaatsen. Een smudgy-eyeliner is een eyeliner met een oogschaduw effect daarboven. Zou men alleen een eyeliner plaatsen, wordt door de strakke lijn juist het gebrek aan haartjes duidelijker.

Vitiligo

Vitiligo is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen maakt tegen het eigen pigment. Hoe donkerder de huid des te mooier de resultaten bij het camoufleren van de huidkleur. Bij het behandelen van vitiligo moet de vitiligo al drie jaar stabiel zijn of er moet sprake zijn van segmentaire vitiligo (een zijde van het lichaam). Er kunnen mooie resultaten worden bereikt.

Voorafgaand aan de behandeling wordt uitgebreid besproken wat de ‘voors’ en ‘tegens’ zijn.

Schisis (hazenlip)

Bij een hazenlip wordt er al heel jong, met veel succes, geopereerd. Het kan echter gebeuren dat de bovenlip niet mooi van vorm wordt. Vooral de cupidoboog, het ‘hartje’ van de bovenlip, ontbreekt vaak of is niet symmetrisch. Door de nieuwste technieken en de mooie natuurlijke kleuren kan de symmetrie worden hersteld en zal de bovenlip weer een mooie natuurlijke vorm krijgen. Het mooiste resultaat wordt behaald met een ‘Full Lips’ behandeling. Hierbij worden de lippen in het geheel voorzien van een natuurlijke lipkleur.

Tepel- en tepelhofpigmentatie

Na een borstreconstructie (ten gevolge van borstkanker) ontbreken de tepel en tepelhof.
Medische pigmentatie kan hierbij uitkomst bieden. Door een mooie 3-D techniek wordt de tepel en/of tepelhof opnieuw gecreëerd, met een fantastisch resultaat! Deze behandeling bestaat uit totaal 3 behandelingen, met een tussenperiode van 1 maand.

Het corrigeren/reconstrueren van een tepel of tepelhof kan ook gebeuren na een borstverkleining.
Rondom de tepelhof is een (wit) litteken en de lijn naar de onderkant van de borst, of een deel van de tepelhof is haar kleur verloren. Met medische pigmentatie is dit heel mooi te camoufleren.

Haartransplantatie

Achter op het hoofd, na bijvoorbeeld een haartransplantatie, ontstaat een litteken dat behandeld kan worden. Met medische pigmentatie kunnen de haartjes nagebootst worden waardoor het litteken minder opvalt. Wel moet men zich realiseren dat het helemaal kaalscheren dan nooit meer mogelijk is.

Over ons

Claire van Tiel is de drijvende kracht achter Claire Contour. Zij is gespecialiseerd in cosmetische en medische pigmentaties en werkt vanuit haar comfortabele studio in Schiedam.

Contactgegevens

Tornefors 15
3124RC Schiedam

06 20 30 3189

info@clairecontour.nl

www.clairecontour.nl

Open op afspraak

Om iedere klant alle rust en aandacht te geven werkt Claire Contour alleen op afspraak.

De studio is gemakkelijk bereikbaar en gevestigd in een woonwijk met parkeergelegenheid direct voor de deur.