Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Heeft u andere vragen of wilt u persoonlijk uw wensen bespreken? Neem gerust contact met ons op.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, ook wel PMU genoemd, is het oppervlakkig in de huid brengen van pigmenten. Dit gebeurt met een speciaal ontworpen pigmentatiepen. Hierin bewegen kleine steriele naaldjes op en neer en brengen het pigment in de huid.

Is permanente make-up veilig?

Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid.
In sommige gevallen wordt het afgeraden om een behandeling te ondergaan. Om dit uit te sluiten nemen wij met iedere nieuwe klant een Informed Consent (vragenformulier) door.

Bij iedere behandeling wordt een nieuwe steriele naald gebruikt die u zekerheid biedt betreffende hygiëne. Na de behandeling wordt de naald weggegooid. Ook zijn er strenge eisen op de pigmenten die aan alle wettelijke normen moeten voldoen.

Onze studio is volledig hygiënisch ingericht en voldoet aan de strenge richtlijnen die zijn opgesteld door het LHCV: Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (www.lchv.nl). Claire Contour is tevens op werkwijze, veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd door de GGD. Elke PMU specialist is verplicht een GGD-vergunning te hebben. Dit kunt u controleren op www.veiligpmu.nl

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

  • Bij ernstige diabetes en suikerziekte
  • Bij oogaandoeningen zoals diabetes retinopathie, glaucoom en staar
  • Indien u last heeft van Keloidvorming (overmatig littekenweefsel na een wondje)
  • Indien u Hemofilie heeft (erfelijke stoornis in de bloedstolling)
  • Indien u jonger bent dan 16 jaar
  • Indien U koorts heeft op de dag van de behandeling

Is PMU vergelijkbaar met tatoeëren?

PMU lijkt inderdaad op tatoeëren. Bij een tatoeage wordt de naald echter in een diepere huidlaag gebracht en zal hierdoor altijd zichtbaar blijven. Bij PMU voorkomt de naald dat het pigment te diep in de huid gaat, waardoor het na verloop van tijd zal vervagen en dus ook makkelijker is aan te passen.

Doet een PMU behandeling pijn?

De ervaring leert dat, met de mogelijkheden tegenwoordig om te verdoven, de klant de behandeling heel goed ondergaat. Meestal valt het de klant erg mee.

Hoe wordt er verdoofd?

Er kan verdoofd worden met een crème. Er wordt niet geïnjecteerd. Vraag naar de mogelijkheden.

Waarom 3 behandelingen?

Bij Claire Contour worden alle nieuwe pigmentaties in drie behandelingen geplaatst. Het mooiste resultaat wordt namelijk verkregen door laagje over laagje pigment in te brengen. Alleen in 3 behandelingen kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. Hierbij is het resultaat natuurlijker dan dat de lijn er diep en compact in 1 keer wordt ingezet. Tevens wordt hierdoor korstvorming voorkomen.

Tussen elke behandeling zit een periode van 4 tot 6 weken. Na ongeveer 1 tot 1,5 jaar kan gekozen worden voor een nabehandeling waarbij de PMU eenmalig wordt ‘opgefrist’.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling neemt het meeste tijd in beslag, ongeveer 2 uur. U krijgt een intakegesprek en u vult het Informed Consent (vragenformulier) in. We kiezen samen uitgebreid de kleur uit die het beste bij uw huid, haar, ogen en ondertoon past. Door middel van voortekenen bepalen we samen de vorm. Hierna begint de pigmentatie en tot slot krijgt u uitleg over de na verzorging.

De tweede behandeling dient om de kleur weer bij te werken tot de kleur die u wenst. Ook kan er eventueel nog een aanvulling op de vorm worden aangebracht.

De derde behandeling die volgt, is een controle op de tweede behandeling. De puntjes worden op de bekende ‘i’ gezet. De tweede en derde behandeling duren ongeveer 1,5 uur.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Het is raadzaam om de dag van te voren geen alcohol te drinken of een aspirine/ibuprofen te slikken. Het bloed wordt hierdoor verdund. Bij het behandelen kan de huid hierdoor eerder gaan bloeden.
De opname van pigment wordt dan moeilijker. Paracetamol kunt u eventueel wel een uur voor de behandeling innemen.

Voor een eyeliner behandeling is het handig om zonder mascara te komen. Voor een wenkbrauw behandeling kunt u wel opgemaakt komen. Vaak is het handig om te zien hoe u gewend bent de wenkbrauwen te tekenen. Heeft u een favoriete wenkbrauwkleur? Neem deze dan mee.

Tip: omdat u de behandelde huid 3 à 4 dagen niet nat mag maken is het wellicht handig om uw haar voor een behandeling te wassen.

Waar moet ik rekening mee houden na de behandeling?

U krijgt het advies om de behandelde huid gedurende 3 à 4 dagen droog te houden. Ook krijgt u een na verzorgingsproduct mee naar huis. Dit zal de huid verzachten en sneller doen genezen. Probeer de huid zo min mogelijk aan te raken en vooral niet de ‘pulken’. Doet u dit wel dan kunt u pigment los trekken dat zich nog aan het hechten was. Het resultaat zal dan minder mooi zijn en u kunt een infectie veroorzaken.

De eerste week na de behandeling mag u niet in de zon, onder de zonnebank, naar de sauna of in contact komen met zwembadwater.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. Direct na de pigmentatie is de kleur vaak donkerder dan gewenst.
De opperhuid zuigt zich namelijk ook vol met pigment. De opperhuid vernieuwd zich en schilfert na 3 à 4 dagen gedeeltelijk af, u ziet de pigmentatie dan ook lichter worden. De kleur vervaagt in de eerste week met zeker 30%.

Kan ik de volgende dag gewoon weer werken?

Hoe de huid op een behandeling reageert, verschilt van persoon tot persoon en van de behandeling die u ondergaat. Over het algemeen kunt u de volgende dag gewoon weer werken.

Wenkbrauwen: De huid ziet er meestal gewoon uit na de behandeling, hooguit iets rood.
De wenkbrauwen zijn de eerste drie dagen wel donkerder dan u wenst.

Eyeliner: Meestal zijn de ogen iets rood na de behandeling, maar dit trekt snel weer weg. Het kan wel zijn dat de huid rond de ogen dik wordt en vocht vasthoudt. U kunt de huid koelen om de zwelling zo snel mogelijk te laten slinken. Lenzen gaan tijdens het behandelen uit. Neem eventueel een bril mee voor na de behandeling.

Lippen: De lippen kunnen iets gezwollen zijn. Door het regelmatig aanbrengen van het na verzorgingsproduct zien de lippen er eigenlijk meteen al mooi uit. De eerste 24 uur oppassen met hete drank, gebruik een rietje.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Ja, PMU is niet bedoeld als avond make-up maar als een mooie basis make-up, het dient met name om de natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Het vergemakkelijkt of vervangt het dagelijkse opmaakritueel, maar u kunt uiteraard nog extra make-up aanbrengen.

Kan ik alles doen met PMU?

PMU is juist een uitkomst als u veel sport of op vakantie bent. Of u nu transpireert, een duik in het zwembad neemt of onder de douche vandaan komt: u ziet er verzorgt uit, uw make-up blijft op zijn plek en loopt niet uit!

Hoelang blijft PMU ongeveer zitten?

PMU zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen.
Als u PMU geheel laat vervagen, zal het effect na gemiddeld 2 tot 6 jaar nauwelijks meer zichtbaar zijn. Blonde wenkbrauwen zullen bijvoorbeeld na 2 jaar nauwelijks nog zichtbaar zijn. Een zwarte eyeliner daarentegen kan na een jaar of 6 pas vervaagt zijn. Als u veel in de zon komt of regelmatig intensieve peelings ondergaat, kan het pigment ook eerder oplichten.

Wanneer moet ik mijn PMU laten 'opfrissen'?

U kunt uw PMU laten opfrissen zodra u ziet dat de PMU dusdanig vervaagt is dat u weer elke dag gaat bijtekenen. Dit is meestal na 1 à 2 jaar. U betaalt dan een stuk minder omdat u nu maar 1 behandeling nodig heeft. Wacht u tot alles is verdwenen dan moet de behandeling helemaal opnieuw uitgevoerd worden. U betaalt dan weer de prijs voor 3 volledige behandelingen.

Moet ik mijn wenkbrauwen scheren voor de behandeling?

Deze vraag wordt nogal eens gesteld. Het antwoord is nee. Hoe meer haartjes hoe natuurlijker het resultaat. Zitten de haartjes buiten de vorm dan zijn deze makkelijker te epileren: u ziet nu precies welke haartjes u moet weghalen.

Ik krijg binnenkort chemotherapie. Is PMU iets voor mij?

Jazeker. U kunt uw bestaande wenkbrauwen ondersteunen met een haartjes- of schaduwtechniek. Mochten de haartjes van uw wenkbrauwen uitvallen, dan heeft u op de juiste plaats een tijdelijke wenkbrauw. Tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling moet minimaal 5 dagen zitten, zodat de huid genezen is voordat de therapie begint.

Ik wil mijn eyeliner lang uit laten lopen aan de buitenooghoek, kan dat?

Dit is mogelijk, er zijn echter grenzen: de eyeliner mag niet buiten de plooi van de arcadeboog komen. Bij het ouder worden zal de huid buiten de plooi verslappen. Het uiteinde van de eyeliner zal dan ongewenst mee zakken waardoor u een ‘hangend’ lijntje krijgt.

Ik wil de buitenooghoek van mijn eyeliner gesloten hebben, kan dat?

In het midden van de buitenooghoek is de huid anders van structuur. De huid is daar gladder. Dit stukje huid mag officieel niet gepigmenteerd worden. Het risico is namelijk dat het pigment daar uitloopt. Als u dit toch wilt besef dan dat het een risico is.

Ik wil een vollere bovenlip, kan dat met PMU?

Met een LipShadow of een Full Lips behandeling kan zeker een mooi, vergrotend resultaat behaald worden. In de meeste gevallen is dit mogelijk, er zijn echter grenzen.

Op de bovenlip hebben de meeste mensen een soort wit randje, de zogenaamde ‘white roll’. De huid is daar iets verheven en soms wat lichter van kleur. Het is niet mooi om over dit randje te pigmenteren, het geeft een onnatuurlijk effect.

Ik heb wel eens een koortslip is dat erg?

Het Herpes Simplexvirus blijft altijd in het lichaam als u eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra uw weerstand vermindert, wordt het virus actief en zorgt voor een koortslip.  Een lipbehandeling kan het virus ook activeren. Heeft u af en toe een koortslip, dan kunt u in overleg een lipbehandeling ondergaan. Wij raden dan wel aan om van te voren bij de huisarts tabletjes te halen tegen het ontstaan van een koortslip en deze een week van tevoren te gaan gebruiken. Eventuele kans op pigmentafstoot is dan wel op eigen risico.

Heeft u regelmatig een koortslip dan is een lipbehandeling niet verstandig. Het virus is te actief, u krijgt elke keer een flinke uitbarsting en het uiteindelijke resultaat zal niet mooi worden.

Over ons

Claire van Tiel is de drijvende kracht achter Claire Contour. Zij is gespecialiseerd in cosmetische en medische pigmentaties en werkt vanuit haar comfortabele studio in Schiedam.

Contactgegevens

Tornefors 15
3124RC Schiedam

06 20 30 3189

info@clairecontour.nl

www.clairecontour.nl

Open op afspraak

Om iedere klant alle rust en aandacht te geven werkt Claire Contour alleen op afspraak.

De studio is gemakkelijk bereikbaar en gevestigd in een woonwijk met parkeergelegenheid direct voor de deur.